De Vituskerk sloot vorig jaar zijn deuren en wordt nu verhuurd.
De Vituskerk sloot vorig jaar zijn deuren en wordt nu verhuurd. (Foto: Bastiaan Miché)

Kijken hoe kerkgebouwen in de toekomst behouden blijven

  Cultureel

HUIZEN - Rob Bource van de SGP diende vorige week donderdag samen met Dorpsbelangen Huizen, CDA, Leefbaar Huizen en ChristenUnie een voorstel in om te komen tot een kerkenvisie. Het voorstel werd door de hele gemeenteraad gesteund.

Doel is om samen met de kerkeigenaren, inwoners en erfgoedorganisaties te komen tot een visie om de kerkgebouwen voor de toekomst te behouden.

Hart
"Het gaat mij aan het hart", zei de SGP-voorman. Het liefst zou hij de kerkgebouwen religieus ingevuld zien worden. Als dat echter niet mogelijk is, moet je kijken naar wat dan het beste is.

Daarom wil hij er met de andere partijen voor zorgen dat vooraf al gekeken wordt naar eventuele nieuwe bestemmingen van bijzondere kerkgebouwen. In bestemmingsplannen en bij het opstellen van omgevingsvisies kan daar dan al rekening mee gehouden worden.

Ombouwen
Het idee voor het voorstel kwam voort uit onder andere het raadspodium Cultuur. Hier werd door verschillende culturele organisaties aangegeven dat zij wel iets zagen in het ombouwen van de Nieuwe Kerk tot een culturele plek.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten