Kunstcafé met Ad van Liempt en Roxanne van Iperen | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ad van Liempt (midden) met dochter Imre Fadda-van Liempt en Dirk Mulder, directeur van het herinneringscentrum Kamp Westerbork.
Ad van Liempt (midden) met dochter Imre Fadda-van Liempt en Dirk Mulder, directeur van het herinneringscentrum Kamp Westerbork. (Foto: Rolf Baas)

Kunstcafé met Ad van Liempt en Roxanne van Iperen

  Cultureel

HUIZEN - Het laatste Kunstcafé op 29 mei van het seizoen 2018-2019 wordt een heel bijzondere. Daarom moeten bezoekers zich van te voren aanmelden, want er worden veel mensen verwacht.

Dr. Ad van Liempt, vorige week onder daverend applaus gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, komt vertellen over zijn spraakmakende boek 'Gemmeker, commandant van kamp Westerbork'.

Roxane
Hij zal worden geïnterviewd door de inmiddels veelbesproken schrijfster van de bestseller 't Hooge Nest', Roxane van Iperen. Ad van Liempt was in november vorig jaar de interviewer van Roxane van Iperen tijden het Kunstcafé waarin haar toen gelanceerde boek 't Hooge Nest' uitgebreid werd besproken.

Nu zijn de rollen omgedraaid vanwege Ad van Liempts biografie van de Duitse officier Albert Gemmeker, die als commandant van het doorgangskamp Westerbork vele duizenden Joodse gevangen op transport stelde naar de vernietigingskampen Auschwitz en Sobibor.

Ontlopen
Gemmeker zat in Nederland een korte gevangenisstraf uit en wist vervolging in Duitsland wegens zijn rol in de oorlog te ontlopen, ondanks verwoede pogingen van de Duitse justitie om hem te laten berechten.

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>