Inwoners kunnen zelf zingen op podium tijdens Huizerdag | Nieuwsblad voor Huizen
De braderie is een van de vaste onderdelen van de Huizerdag.
De braderie is een van de vaste onderdelen van de Huizerdag. (Foto: Bob Awick)

Inwoners kunnen zelf zingen op podium tijdens Huizerdag

  Cultureel

HUIZEN - De Huizerdag wordt dit jaar gehouden op 13 en 14 september. Dit jaar is er geen thema, maar zijn er wel twee nieuwe onderdelen.

Zo wordt vrijdag tijdens het voorproefje het Huizer Melkmeisje gekozen. Zaterdagmiddag kunnen inwoners zelf komen zingen. Voor beide onderdelen kunnen inwoners zich nu al opgeven.

Huizer Melkmeisje
Deelnemers (m/v) aan de verkiezing van het Huizer Melkmeisje moeten tussen de 8 en 16 jaar oud zijn. "Ze moeten creatief zijn en zichzelf weten te presenteren op het podium op het Oude Raadhuisplein," legt Boudewijn van Meggelen, voorzitter van de Stichting Huizerdag uit.

"Ze kunnen zich aanmelden door een creatieve foto of filmpje te mailen naar amusement@huizerdag.nl. We maken dan een selectie van kandidaten die daadwerkelijk op het podium kunnen strijden om deze titel."

Ambassadeur
Afhankelijk van hoe het bevalt, zal deze verkiezing een terugkerend onderdeel worden van de Huizerdag. "Het gekozen Huizer Melkmeisje moet een soort ambassadeur van Huizen worden en zal te zien zijn op bijzondere gebeurtenissen in het dorp, bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas", gaat hij verder.

Het andere onderdeel vervangt van 14.00 tot 17.00 uur The Battle of the Coverbands op Plein 2000. Inwoners die een keertje zelf op een groot podium willen komen zingen, kunnen dit met meegebrachte muziek, muziekinstrument of alleen zingend doen.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten