[Historische Kring Huizen]Toerisme en Huizen in de vorige eeuw | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Huizen was in de jaren 20 en 30 een toeristische bestemming.
Huizen was in de jaren 20 en 30 een toeristische bestemming. (Foto: Historische Kring Huizen)
Historische Kring Huizen

Toerisme en Huizen in de vorige eeuw

  Cultureel

HUIZEN - Nog even en het is zover, dan begint de zomervakantie. Vele Huizer inwoners verruilen Huizen voor een toeristische bestemming in het buitenland.

Maar wist je dat in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw in kranten en tijdschriften ons dorp Huizen vaak werd aangeprezen als toeristische bestemming?

Het Nieuwsblad van het Noorden van 29 juli 1926 wijdt er een uitgebreid artikel aan. Het begint zo (de tekst is letterlijk overgenomen):

Eigenaardige plaats
"Aan den Noordelijken uitlooper van het schilderachtige Gooi, een onzer vaderlandsche lust- oorden, verrijst het eenvoudige, landelijke dorpje Huizen, dat om tal van bijzonderheden een eigenaardige plaats inneemt in de rij der Gooische gemeenten..."

"De aanleg van het dorp is wel een bijzonder eigenaardige. 't Is of al die huisjes en boerenwoningen op zekeren dag plotseling uit de lucht zijn komen vallen: zoo vreemd liggen ze verstrooid; een Neurenberger speeldoos in 't groot gelijkend."

Lees verder in de digitale editie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>