Duo Naiades treedt op in De Marke - De Meenthoek.
Duo Naiades treedt op in De Marke - De Meenthoek. Foo|: Muziek in Huis.

Muziek in huis met Duo Naiades in De Marke - De Meenthoek

Cultureel

HUIZEN Het ensemble Duo Naiades geeft donderdag 25 juli een concert in De Marke - De Meenthoek aan de Graaf Wichman 5, onderdeel van Cordaan. Het concert begint om 14.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk. Kaarten kunnen worden afgehaald bij de receptie.

Het ensemble Duo Naiades, bestaande uit Judith Mos op klarinet en Wendy Rijken op harp, brengt een gevarieerd programma met werken van onder andere Ravel, Monti en Piazzolla. Het programma duurt een uur, zonder pauze.

Concoursen
Judith Mos kreeg op 9-jarige leeftijd haar eerste klarinetles en werd al tijdens de middelbare school toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Judith won een aantal concoursen en speelt in diverse kamermuziekensembles.

Harpiste Wendy Rijken werd op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als freelancer werkt ze bij verschillende symfonie- en harmonieorkesten, koren en kamermuziekensembles.

Kamermuziek
Tijdens een orkesttournee door Zwitserland leerden Wendy en Judith elkaar kennen. Zij vonden het beiden heerlijk om in een orkest te spelen, maar misten hierbij wel het intieme wat de kamermuziek kan bieden. Sinds 2005 vormen zij samen het Duo Naiades.

Het optreden is op verzoek van De Marke - De Meenthoek georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Cornuit, Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

Uit de krant

!