Het concert in Huizen vindt plaats op de Botterwerf.
Het concert in Huizen vindt plaats op de Botterwerf. Foto: Carin van den Berg

Grachtenfestival komt naar Botterwerf

Cultureel

HUIZEN - Het bekende Grachtenfestival wordt uitgebreid met een vijftal locaties in Gooi & Vecht. In Huizen vindt woensdag 14 augustus een optreden plaats.

Al jaren vormt de stad Amsterdam in augustus het decor van het Grachtenfestival. Dit jaar breidt het zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en wereldmuziek voor het eerst groots uit naar een andere regio.

Talenten
Tijdens deze editie van het Grachtenfestival spelen aanstormende Nederlandse & internationale talenten onder meer op locaties als Buitenplaats Doornburgh te Maarssen en de Van Houtenkerk in Weesp.

"De regio Gooi en Vechtstreek, met haar groene en culturele karakter en welbekende orkesten met veel jong talent, is een logische volgende stap in de uitbreiding van het Grachtenfestival" aldus Marie-Luce Bree, directeur van het Grachtenfestival.

Botterwerf
Het Canto Ostinato wordt 14 augustus om 19.00 en 21.00 uur uitgevoerd door het Nederlands Saxofoonoctet in de Botterwerf op het Nautisch Kwartier tin Huizen. Kijk op www.vvvgooivecht.nl/grachtenfestival voor meer informatie en het actuele programma.

Uit de krant