De start is bij het Huizer Museum.
De start is bij het Huizer Museum.

Zomerse wandeling door Oud Huizen

  Cultureel

HUIZEN - Het is vakantietijd. Een mooie tijd voor een wandeling door het Oude Dorp van Huizen. Dit kan op zaterdag 10 augustus onder leiding van een ervaren gids.

De wandeling start om 14.00 uur bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 en duurt ongeveer 1 uur. Kosten zijn € 4,00 per persoon.

Boerendorp
Van oorsprong is Huizen een boerendorp. De oudste boerderijen dateren van rond 1647. De wandelroute voert in ieder geval langs deze boerderijen.

Boerderijen in Huizen zijn van het type Hallehus. Omdat Huizen aan de Zuiderzee lag, speelde de visserij altijd een heel belangrijke rol. De gids zal er meer over vertellen.

Vissersbuurt
Verder leidt de gids deelnemers langs de meest schilderachtige plekjes binnen de oude kern van Huizen waar de prachtige vissersbuurt zeker bij hoort.

Uiteraard kan na de wandeling nog een bezoek gebracht worden aan het museum. Er zijn momenteel twee leuke tentoonstellingen.

Molen
Eén over de Huizer molen, waar wandelaars onderweg een op schaal gemaakt exemplaar van tegenkomen en over de Eskaf 'Van Bot naar Pot'. De Huizer klederdracht is natuurlijk ook te bewonderen.

Meer berichten