Olga Dol bij de tentootnstelling met achter haar Janine van der Kaay en Beatrix Frederiks.
Olga Dol bij de tentootnstelling met achter haar Janine van der Kaay en Beatrix Frederiks. (Foto: Bob Awick)

Voorproefje van de Kunst- en Cultuurmarkt te zien in bieb

  Cultureel

HUIZEN - Een deel van de kunstenaars dat deelneemt aan de Kunst- en Cultuurmarkt op 7 september aan de Havenstraat naast De Krachtcentrale laat nu al wat werk zien in de Kunstuitleen in de bibliotheek aan Plein 2000 nummer 1.

"In totaal doen er straks 75 kunstenaars mee", vertelt organisator Olga Dol. "Niet van iedereen is er werk te zien, maar zeker van de helft. Het merendeel is schilderijen. Daarnaast zijn er ook een aantal beeldjes."

De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek en is tot en met 6 september te zien in de Kunstuitleen, meteen rechts naast de ingang.

Enthousiast
Olga is blij dat de tentoonstelling in samenwerking met de bibliotheek tot stand is gekomen. "Het organiseren van de markt is veel werk en het is leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is."

Ze stopt hierna. "Het wordt te veel. Overal zijn regels voor en we hebben allerlei verplichtingen. Denk maar aan het verzorgen van EHBO'ers en dat er een AED aanwezig is in de buurt. Het is allemaal vrijwilligerswerk en dat zonder dat we subsidie of steun krijgen van de gemeente."

Inmiddels heeft ze nog wel een schenking van de Rabobank gehad. "Daar kunnen we een podium van op laten bouwen voor het cultuurgedeelte van de markt", legt ze uit.

Boekje
Ze krijgt bij de organisatie veel hulp van haar man Frans en ook haar kinderen hielpen mee met het maken van het mooie boekje dat er is met alle deelnemers. "Zonder hen had ik het niet gekund. Dat boekje kunnen mensen trouwens ook ophalen in de bibliotheek bij de tentoonstelling."

Het programma van het cultuurdeel van de dag is nog niet helemaal bekend. "Dat verzorgt Johan Verheij. We publiceren dat straks op onze website kunstmarkthuizen.nl. Hier is het boekje trouwens ook te downloaden."

Meer berichten