De organisatoren hebben afgelopen zaterdag geflyerd op de markt.
De organisatoren hebben afgelopen zaterdag geflyerd op de markt. (Foto: Woonkamerfestival Huizen)

Al 20 aanmeldingen voor Woonkamerfestival

  Cultureel

HUIZEN - Het woonkamerfestival dat op 10 november in Huizen voor het eerst gehouden wordt, heeft inmiddels 20 aanmeldingen. "Daar kunnen er nog meer bij", aldus de organisatoren.

Daarom stonden Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom afgelopen zaterdag op de markt om mensen enthousiast te maken en zijn ze ook aanwezig bij de Kunst- en Cultuurmarkt die op 7 september aan de Havenstraat naast de krachtcentrale wordt gehouden.

Artiesten
Bewoners kunnen op het Woonkamerfestival tussen 12.00 en 17.00 uur hun woonkamer omtoveren tot een mini-theater. Artiesten kunnen zich opgeven en worden gematcht met een woonkamer waar zij kunnen optreden.

"Vooral artiesten kunnen ze nog goed gebruiken, zoals een leuke goochelaar, een optreden voor kinderen of een trendy dansgroep." Aanmelden kan tot 15 september aanmelden op woonkamerfestivalhuizen.nl.

Goed doel
"Wij verbinden het festival aan een lokaal goed doel. Dit jaar is er speciaal voor 10 november gekozen, omdat dit 'De dag van de Mantelzorger' is", leggen Sylvia en Silvia uit.

In samenwerking met Versa Welzijn en de Vrijwilligerscentrale worden alle mantelzorgers uitgenodigd om te komen. Er zal voor de mantelzorgers een programma komen waarbij het Woonkamerfestival Huizen op zondag centraal staat.

Subsidie
De gemeente heeft de stichting een mooie subsidie toegekend, waardoor het startsein gegeven kon worden. Er worden lokaal nog sponsoren gezocht zodat er een uitgebreide programmakrant gedrukt kan worden.

Meer berichten