Twee voetafdrukken op de sokkel is wat nu nog rest op het Oude Raadshuisplein.
Twee voetafdrukken op de sokkel is wat nu nog rest op het Oude Raadshuisplein. (Foto: @Gemeente_Huizen)

Beeld Melkmeisje weer naar atelier voor reparatie

  Cultureel

HUIZEN - Het beeld van het Huizer Melkmeisje dat normaliter op deze sokkel staat, is weer naar het atelier van kunstenaar Berry Holslag om te worden gerepareerd.

Ongeveer anderhalve week geleden werd het beeld namelijk weer beschadigd. Naast dat de neus er af is, werden ook haar vingers beschadigd.

De kunstenaar gaat nog een inschatting maken van het werk dat nodig is om het beeld te herstellen, dus is nog niet bekend wat de kosten zijn en hoe lang dit gaat duren.

Boos en teleurgesteld
Vorige week liet wethouder Marlous Verbeek nog weten dat zij boos en teleurgesteld is. Het beeld was in 2018 ook al acht maanden weg vanwege beschadigingen en was in oktober vorig jaar net teruggeplaatst.

Naar aanleiding van de beschadiging overweegt de gemeente of cameratoezicht een oplossing is. Het is namelijk niet bekend hoe het beeld beschadigd is. Over de voortgang van dat cameratoezicht is verder nog niets bekend.

De beschadigingen aan de neus en het gezicht van deze keer. (Foto: Bob Awick)

Kunstenaar Berry Holslag (l) en wethouder Marlous Verbeek in oktober 2018 bij het net gerestaureerde beeld. (Foto: Bob Awick)

Meer berichten