Croonwolter&Dros|TBI 5 wint Taeje Bôkkesrace | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeester Sicko Heldoorn (links) reikt de 1e prijs en wisseltrofee uit aan croonwolter&dros|TBI 5.
Burgemeester Sicko Heldoorn (links) reikt de 1e prijs en wisseltrofee uit aan croonwolter&dros|TBI 5. (Foto: Carin van den Berg)

Croonwolter&Dros|TBI 5 wint Taeje Bôkkesrace

  Cultureel

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn heeft vanavond de prijzen uitgereikt van de Taeje Bôkkesrace van de Stichting Huizer Botters. Winnaar werd croonwolter&dros|TBI 5.

De Taeje Bôkkesrace is een businessevent met in totaal twintig deelnemende botters. Het winnende bedrijf deed met maar liefst 8 teams mee. Het winnende team voer op de Bunschoter botter BU 65 met als schipper Christiaan Bos.

Tweede werd Van Berkel Aannemmers met de BU 32 en schipper Henk van Drost. Het Huizer-Kaasgilde werd op de Huizer botter HZ 45 derde met schipper Klaas Koster.

Gemeenteteam
De gemeente voer ook mee op de HU 1 met burgemeester Sicko Heldoorn. Hij hoopte voor op het bureau voor zijn opvolger de wisseltrofee te winnen met zijn team, bestaande uit een aantal raadsleden en enkele collegeleden. Helaas greep het team naast deze prijs. Het gemeenteteam pakte uiteindelijk de achtste plek.

De Stichting Huizer Botters is tevreden met het verloop van de wedstrijd. Het weer was mooi, hoewel de wind het een beetje liet afweten, zeker aan het einde van de middag.

Zeemansliederen
De sfeer zat er na afloop ook goed in. Er werd gezellig nagepraat en genoten van de zeemansliederen die Smartlappenkoor Vergeet je Verdriet, bestaande uit allemaal vrouwen, met veel plezier ten gehore bracht.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>