Sylvia (l) en Silvia vertellen huiskamereigenaren wat ze kunnen verwachten tijdens het Woonkamerfestival.
Sylvia (l) en Silvia vertellen huiskamereigenaren wat ze kunnen verwachten tijdens het Woonkamerfestival. Foto: Bob Awick

Woonkamerfestival Huizen in 36 woonkamers

Cultureel

HUIZEN - Het eerste Woonkamerfestival op 10 november van 12.30 tot 17.30 uur vindt plaats in 36 woonkamers door heel Huizen.

De programmakrant is inmiddels uit en onlangs waren de woonkamereigenaren uitgenodigd op een informatieve avond bij OpMaat Vergaderen.

"We hebben ze verteld wat ze kunnen verwachten en tips en tricks met ze gedeeld", vertelt Silvia van Beusekom van de Stichting Gooise Culturele Evenementen die het festival organiseert.

Feestje
"Het is de bedoeling dat het een feestje wordt in de woonkamers en dat alles soepel verloopt. Er is thee, limonade en wat lekkers. Dat wordt gesponsord door lokale ondernemers."

Er hadden zich iets meer artiesten aangemeld dan geplaatst konden worden. "We hebben vier acts moeten teleurstellen. Vanwege grootte omdat ze eenvoudigweg nergens pasten en een tekort aan woonkamers."

De artiesten hadden hier wel begrip voor. Alle voorstellingen zijn gratis, maar een contante bijdrage in de speciale collectebussen wordt op prijs gesteld. "We zijn van plan om het festival elke twee jaar te organiseren. We hopen dat de volgende keer meer mensen zich aanmelden."

Voorbereid
Artiesten treden tijdens het festival drie keer achter elkaar op in een woonkamer. "We hebben de woonkamereigenaren dan ook aangeraden om vooraf kennis te maken met de artiesten, zodat een en ander goed voorbereid kan plaatsvinden."

Bezoekers van het festival kunnen met de programmakrant in de hand een route uitstippelen. De woonkamers zijn over vijf delen van Huizen verdeeld: Huizermaat/Stad en Lande, Sijsjesberg/Zuidereng, Oude Dorp Noord, Oude Dorp Zuid, en Bovenmaat/Bijvanck.

Verschillende tijden
De voorstellingen starten op verschillende tijden. De eerste ronde begint om 12.30, 13.00, 13.30 en 14.00 uur. Op die manier kunnen 's middags diverse voorstellingen worden bezocht.

Bezoekers wordt aangeraden om ruim op tijd bij de woonkamer te arriveren om verzekerd te zijn van een plekje. "Als een woonkamer vol is, kan de eigenaar een bordje ophangen."

De speciale programmakrant is vorige week ook uitgedeeld aan de woonkamereigenaren. "Het is de bedoeling dat zij in hun eigen omgeving zelf de krant zo veel mogelijk verspreiden."

Speciale deelnemers
Daarnaast is de krant af te halen bij het gemeentehuis en de bibliotheek. "Er zijn drie speciale deelnemers die ons ook sponsoren. Dat zijn De Krachtcentrale, restaurant Aan de Kade en De Boerderij. Ook hier liggen kranten. Daar treedt bovendien ook op zondagmiddag 10 november een verrassende act op tijdens het Woonkamerfestival."

Silvia en haar compagnon Sylvia van Stuijvenberg hebben er alle vertrouwen in dat het een mooi evenement gaat worden. "Het wordt nu wel spannend, maar de reacties van de deelnemers zijn heel enthousiast en we hebben al mailtjes gekregen om ons te bedanken, terwijl het Woonkamerfestival nog moet plaatsvinden. Dat is heel leuk om te ervaren."

Voor meer informatie: woonkamerfestivalhuizen.nl. Hier is ook de programmakrant te vinden.

Uit de krant