Astrid Engels komt vertellen over haar nieuwste boek.
Astrid Engels komt vertellen over haar nieuwste boek.

Astrid Engels gast Kunstcafé Huizen

Cultureel

HUIZEN - Het Kunstcafé in de Boerderij van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen biedt op woensdagavond 30 oktober onder andere een hernieuwde kennismaking met de kunstenares en schrijfster Astrid Engels.

Astrid komt onder meer vertellen over haar nieuwste boek 'A Touch of Engels' en geeft de bezoeker een kijkje in haar indrukwekkende beeldende kunst.

Maja Boot
De avond wordt gepresenteerd door de uit Huizen afkomstige kunstschilderes Maja Boot. Ze woont en werkt nu in Blaricum en spant zich onder meer in bij het Papageno Huis in Laren voor de kunstzinnige vorming van de daar aanwezige kinderen met autisme.

Bas de Graaf is een vaste gast in het Papageno Huis en komt naar het Kunstcafé om over zichzelf en Papageno te vertellen. Hij is geboren in 1998 in Blaricum en woont in Huizen. Bas is 'dagbesteder' bij Papageno, waar hij zich bezighoudt met tekenen en schilderen, daarbij vanaf 2018 geholpen door Maja Boot.

Miniconcert
Voor het afsluitende miniconcert is de Spaanse trompettist Eduardo Blanco gecontracteerd. Hij komt met zijn band Eduardo Blanco IQ, de afkorting van International Quartet. Eduardo Blanco woont thans permanent in Nederland.

Samen met pianist Dirk Balthaus, bassist Jean-Louis Rassinfosse en drummer René de Hilster ging hij op 18 september 2017 naar het Belgische Bilzen. Daar heeft de technicus en jazzlegende Max Bolleman zich gevestigd sinds hij zijn fameuze studio in Monster had verkocht.

Bij Max Bolleman werden vijf stukken van de hand van Eduardo Blanco en twee standards opgenomen. Met dezelfde muzikanten komt hij nu naar het Kunstcafé van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen.

Het Kunstcafé is gratis toegankelijk, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten van de avond. Aanvang 20.00 uur.

Uit de krant

!