Loco-burgemeester Bert Rebel (l) overhandigde de penning aan zijn broer en de voorzitter van het koor, Eduard Rebel.
Loco-burgemeester Bert Rebel (l) overhandigde de penning aan zijn broer en de voorzitter van het koor, Eduard Rebel. Foto: Bob Awick

Koninklijke Erepenning voor COV Excelsior

Cultureel

HUIZEN - Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior heeft zaterdagavond na het jubileumconcert uit handen van loco-burgemeester Bert Rebel de Koninklijke Erepenning gekregen.

Het koor bestond op 4 juni 100 jaar. Voor Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander was dat op 11 februari 2019 aanleiding om te besluiten de Koninklijke Erepenning toe te kennen. 

Super bijzonder
"Het was super bijzonder", laat voorzitter Eduard Rebel weten. Ook omdat hij de penning uit handen kreeg van zijn oudere broer Bert.

"Wij hebben het zingen meegekregen van onze ouders. Die zongen al bij COV Excelsior. Ook mijn zus zingt in het koor." De 92-jarige vader was ook in de kerk aanwezig om dit heuglijke moment mee te maken.

Penning
De penning werd uitgereikt in de Grote Kerk in Naarden waar het jubileumconcert plaatsvond. "Na zo'n concert ben je al op het top van je adrenaline. Ik wist met een klein groepje van de penning, maar toch blijft het spannend."

De Koninklijke Erepenning is volgens hem een kroon op het muzikale werk van het koor en het jubileumjaar. "Dat is nu muzikaal voorbij. Op 30 november maken we nog een wandeling in het ouder dorp met de leden."

Uit de krant