Massada trad afgelopen juni op in Winkelcentrum Oostermeent.
Massada trad afgelopen juni op in Winkelcentrum Oostermeent. (Foto: Bob Awick)

Massada vanavond in Andere Tijden op tv

  Cultureel

HUIZEN - Massada is vanavond, woensdag 4 december, vanaf 21.20 uur te zien op NPO 2. Andere tijden zendt dan de special 'Trots op Massada'.

Regisseur is Marcel Goedhart en de Molukse band uit Huizen is bijzonder trots dat zij op de nationale tv verschijnt. De geschiedenis van de band blijkt verweven met de geschiedenis van Molukkers in Nederland.

Emotioneel moment
"Vijftigduizend mensen juichen de Nederlands-Molukse popgroep Massada toe na hun optreden op Pinkpop in 1979, 40 jaar geleden. Voor Molukkers in ons land een emotioneel moment, het geeft ze een trots gevoel", staat bij de omschrijving van het programma.

"De gewapende acties voor een vrije Republiek der Zuid-Molukken, met onder andere twee treinkapingen, zijn dan achter de rug. In Andere Tijden onthult Massada-zanger Johnny Manuhutu dat hij een benefietconcert heeft georganiseerd voor de kapers in de gevangenissen."

Grimmige sfeer
"Voor de muzikanten van Massada zijn het ‘onze jongens’, maar door de grimmige sfeer in het land kan de band niet overal optreden. De roadies worden te pas en te onpas aangehouden en wanneer de groep arriveert voor een concert, blijkt dat er geen Molukse fans naar binnen mogen. En dan is er ook nog die megahit Sajang é."

Aan de documentaire van een half uur werkten onder andere Johnny Manuhutu, Chris Latul, Rudy de Queljoe, Nippy Noya en Massada-fan Rocky Tuhuteru mee.

Meer berichten