Hans van Kesteren met de vijf beeldjes voor de kunstprijs.
Hans van Kesteren met de vijf beeldjes voor de kunstprijs.

Vijf kunstprijzen voor Stichting Kunst & Cultuur

Cultureel

HUIZEN - De in Zwitserland gevestigde Van Kesteren Foundation heeft vijf exemplaren van de bronzen Kunst- en Cultuurprijs Huizen geschonken aan de Stichting Kunst & Cultuur Huizen.  Het eerste beeldje zal 29 januari 2020 aan de winnaar van deze prijs geschonken worden.

Deze kunstprijs werd twee jaar geleden ingesteld door de Stichting Kunst & Cultuur Huizen, nadat de gemeentelijke Kunst- en Cultuurprijs werd afgeschaft.

De kunststichting, die voor de gemeente het prijzengala organiseerde, vond dat er toch een tastbare vorm van waardering diende te blijven voor kunstenaars die belangrijk zijn voor het aanzien van de gemeente Huizen.

Beeld
Werkgroeplid Nol van Bennekom van het maandelijkse Kunstcafé in De Boerderij ontwierp daarvoor een beeld ter grootte van een Edison.

Hij werd daarbij geïnspireerd door een klein in Burkina Faso vervaardigd beeldje dat hij ooit van Hans van Kesteren had gekregen. Hans woont in Huizen en is de broer van Gerard van Kesteren, die In Zwitserland woont en de foundation leidt.

Steun
Hans is ook actief in de organisatie die in liefst 17 derdewereldlanden allerlei opbouwende projecten voor straat- en weeskinderen organiseert. Ook lokale kunstenaars krijgen steun van de foundation, die hun werk in Europa probeert te verkopen.

Hans: "Ik heb veel bewondering voor de inzet van de Stichting Kunst en Cultuur bij het tot stand brengen van onder meer het maandelijkse Kunstcafé."

Burkino Faso
"De beeldjes zijn gemaakt door een jonge kunstenaar in Burkina Faso die door ons gesteund wordt. De kunstenaar heet Ismaël Gandema, zoon van een zeer kunstzinnige familie die al in Frankrijk, Zwitserland, België en Italië heeft geëxposeerd."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant