Een schilderij van Frederik Marinus Kruseman uit 1835 uit de collectie van de gemeente Hilversum.
Een schilderij van Frederik Marinus Kruseman uit 1835 uit de collectie van de gemeente Hilversum. (Foto: Collectie gemeente Hilversum)
Huizer Museum

Krakend Koud

  Cultureel

Musea trekken de bezoekers door hun wisseltentoonstelling en niet door hun vaste opstelling of collectie. Zeker de kleinere musea niet.

Maar soms moet je opeens iets anders. Een expositie kan om verschillende redenen verlengd of verplaatst worden.

Ad hoc
Dat kan financiële redenen hebben, omdat iets succesvol is en eigenlijk te kort duurt. Maar het kan ook zijn dat er boekingen of aanvragen zijn voor een periode waarin er eigenlijk niets te zien is. Toch wil je die boeking niet mislopen, dus richt je ad hoc iets anders in.

De afgelopen jaren hebben we enorm geïnvesteerd in ‘goed huisvaderschap’ en een sterk museumnetwerk met onze collega’s. Of dit vruchten afwerpt, blijkt pas als je er een beroep op doet.

Regioconservator
De regioconservator en een collectiebeheerder komen ons in de maand december, januari en februari vanuit het regionale netwerk te hulp voor collectievraagstukken.

Uit het Zuiderzeenetwerk lenen we objecten op korte termijn. En daar vinden we ook ondersteuning op het gebied van herinrichting van de registratie en kennis van klederdrachten en het leven rond de Zuiderzee.

Maar soms komen zaken wel heel ad hoc. Ook nu moesten we opeens iets wijzigen in onze programmering. En zie daar: ons netwerk bood een geweldige uitkomst!

Krakend koud
Met hulp van Wijdemeren, Hilversum, Blaricum, Eemnes en Laren kunnen we opeens een winterkoude tentoonstelling maken: Krakend Koud, winter in het Gooi!

Uit de verschillende collecties hebben we de mooiste winterlandschappen in verschillende stijlen en technieken bij elkaar gebracht.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten