Frits Spits maakt de winnaars bekend.
Frits Spits maakt de winnaars bekend. (Foto: Hermien Lam)

Frits Spits maakt winnaars bekend tijdens Poëzieavond

  Cultureel

HUIZEN - Frits Spits zal de winnaars van de Poëzievertaalwedstrijd tijdens de Poëzieavond van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen in samenwerking met Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum op 29 januari in de Boerderij bekend maken. Maartje van Weegen presenteert de avond.

De Boerderij is vanaf 19.30 uur open en vanaf dat moment wordt de inloopmuziek gespeeld door Nol van Bennekom achter de toetsen en Aad Overeem op saxofoon. Muzikaal wordt de avond verder opgeluisterd door het Viride Kwartet. De toegang is gratis. Er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd in de kosten van de avond.

Poëzieweek
De Poëzieavond is een jaarlijks terugkerend evenement aan het begin van de Nationale Poëzieweek Nederland Vlaanderen van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen en Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

Voor de vertaalwedstrijd is een nieuw jurylid gestrikt, Joni Zwart. Zij heeft het boek 't Hooge Nest van Roxane van Iperen vertaald voor de Engelstalige markt. Hiervoor kwamen 32 inzendingen binnen waarvan drie uit België en zelfs een uit Boekarest in Roemenië.

Kwis
Traditiegetrouw zullen Thom Schuitemaker en Nol van Bennekom hun Poëzie en Muziek Kwis over het voetlicht brengen, waarbij de kunstcafébezoekers prijsjes kunnen winnen.

Tijdens de avond wordt ook de Kunst- en Cultuurprijs van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen uitgereikt. Deze prijs werd in 2018 voor het eerst toegekend aan Simone Stawicki.

Beeldje
De in Zwitserland gevestigde Van Kesteren Foundation schonk onlangs vijf bronzen beeldjes die in de komende jaren de prijs vormen. Het eerste beeldje wordt tijdens de Poëzieavond aan de winnaar geschonken. Ook deze prijs wordt door Frits Spits bekendgemaakt.

Meer berichten