De laatste uitvoering van de Matthäus-Passion van Bach in Huizen was in 2018.
De laatste uitvoering van de Matthäus-Passion van Bach in Huizen was in 2018. (Archieffoto: St. Matthäus-Passion Huizen)

Kopje thee met Bach in de bibliotheek

  Cultureel

HUIZEN - De Stichting Matthäus-Passion Huizen verzorgt vrijdag 20 maart van 16.00 tot 18.00 uur een 'Kopje thee met Bach' in de bibliotheek aan Plein 2000 nummer 1. De slogan van de stichting is 'Passie Verbindt!' en in het kader daarvan wordt deze activiteit georganiseerd.

"Vanuit verschillende - ook religieuze - achtergronden brengen diverse mensen een stukje muziek van de Matthäus-Passion ten gehore en vertellen zij waarom dit hen raakt. Wat heeft dat met hun mens-zijn en levensvisie te maken? We hopen zo een mooi gesprek te hebben dat leidt tot begrip en verbinding met elkaar", aldus de stichting."

Boeken
Medewerking wordt onder anderen verleend door ds. Gerben Roest, Mohammed Mdaghri, leerlingen van de Huizermaat, Maartje van Weegen en Klaas Vos. Er komt een tafel met informatie over J.S. Bach zoals boeken en muziekstukken.

Dit jaar wordt de Matthäus-Passion door een projectkoor met zangers uit Huizen gezongen. Deze uitvoering is op woensdag 8 april om 19.30 uur in de Oude Kerk te Huizen en staat onder leiding van dirigent Wouter Verhage.

Voor meer informatie: www.matthauspassionhuizen.nl.

Meer berichten