Bewoners van het wooncomplex aan de Amer genieten van het concert van Zanggroep Labalade.
Bewoners van het wooncomplex aan de Amer genieten van het concert van Zanggroep Labalade. (Foto: Bob Awick )
corona

Zanggroep Labalade verrast bewoners de Amer met concert

  Cultureel

HUIZEN - Zanggroep Labalade heeft gisterenmorgen de bewoners van wooncomplex de Amer verrast met een concert. In het huis van Philadelphia wonen mensen met een verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en ouderen. Iedereen heeft een eigen appartement.

"Een van onze leden zag een oproepje op sociale media om wat leuks te bedenken voor de bewoners in deze tijd", vertelt Judith Vermaas. De zanggroep ontstond ooit uit uit een groep ouders die tijdens de kerstvoorstelling op school zong en bestaat uit twee sopranen, twee mannenstemmen, twee alten en een pianospeler.

Repertoire
"We zingen veel Nederlandstalige lichte muziek en zijn zo'n twee jaar geleden echt als zanggroep gestart om het zingen een vervolg te geven. We hebben bijvoorbeeld vorig jaar ook meegedaan aan Theaterroute Huizen en hopen dat die ook dit jaar in juni door zal gaan." Voor de bewoners van de Amer zongen ze een op hen toegespitst repertoire.

"Je moet dan denken aan Leef van André Hazen junior, Samen zijn van Willeke Alberti, Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij en een aantal nummers van de Beatles in een compilatie. Het nummer Leef viel zo goed in de smaak dat we dat zelfs twee keer hebben gezongen en bij Samen zijn kregen we zelf ook een brok in de keel."

Interactie ondanks afstand
Ondanks de afstand die de bewoners en de zangers van elkaar hadden, was er volgens Judith wel een heel duidelijke interactie merkbaar. "Je kon dat merken omdat ze meezongen of meedeinden. Het is dat we nu geen polonaise konden doen, anders hadden we dat wel gedaan. Je ziet ook emotie en of mensen worden geraakt door een nummer."

Voor de zanggroep was het wel even aanpassen om in de buitenlucht op ruime afstand met elkaar te zingen. "Je kunt elkaar niet echt goed verstaan, dat is lastig. Wij moesten ons ook even aanpassen. Maar het was heel leuk en dankbaar om te kunnen doen."

Meer berichten