De opname van de opening door burgemeester Niek Meijer.
De opname van de opening door burgemeester Niek Meijer. (Foto: Stichting Huizer Havendag)
video corona

Online Huizer Havendag geopend door burgemeester

  Cultureel

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer heeft vanmorgen om 11.00 uur de Huizer Havendag geopend. Deze is dit jaar in verband met de coronacrisis online.

In zijn welkomstwoord wees de burgemeester op het belang van de watersport voor Huizen, Haven van 't Gooi. Hij benoemde daar ook het pijnpuntje: het fonteinkruid.

Laten zien
De Stichting Huizer Havendagen merkte na het afgelasten van de Huizer Havendag dat er onder de betrokkenen al veel werk was verzet en dat men toch graag iets wilde doen om zich te laten zien.

Daarom werd met man en macht gewerkt aan een online versie, die vandaag, maar ook later nog, te bezoeken is. Via een kaart op de website, kunnen bezoekers diverse onderdelen ontdekken.

Rondleiding
Door op een onderdeel van de kaart te klikken, start in een nieuw scherm een filmpje. Er zijn diverse schepen te bezoeken en verenigingen presenteren zich. Er is bijvoorbeeld een rondleiding in het station van de KNRM en reddingsbrigade.

Bij organisaties waar geen filmpje beschikbaar is, wordt doorverwezen naar een website waar meer informatie te vinden is. Op deze manier wordt er toch een informatieve en vermakelijke Huizer Havendag online gehouden.

Hieronder de opening van de Huizer Havendag door burgemeester Niek Meijer:


Meer berichten