In de bibliotheek zijn de nodige coronamaatregelen genomen. Zo gaan de boeken bij binnenkomst 72 uur in quarantaine.
In de bibliotheek zijn de nodige coronamaatregelen genomen. Zo gaan de boeken bij binnenkomst 72 uur in quarantaine. (Foto: Bob Awick )
corona

Bibliotheek gaat morgen weer open

  Cultureel

HUIZEN - De bibliotheek in Huizen aan Plein 2000 nummer 1 gaat morgen, donderdag 14 mei, weer open. Er is hard gewerkt om aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM te voldoen.

De bibliotheek is zo ingericht dat deze veilig is om te bezoeken en de medewerkers veilig zijn om in te werken. "Zo dragen onze medewerkers hesjes en handschoenen, gaan onze boeken 72 uur in quarantaine wanneer je ze inlevert en zijn de balies voorzien van schermen", meldt de bibliotheek.

Alleen lenen en inleveren
Het bibliotheekbezoek is op dit moment nog beperkt tot het lenen en inleveren van materialen. "Kom alleen of met maximaal 1 andere bezoeker en houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van de medewerkers. De toiletten zijn gesloten. Er is geen koffie en thee faciliteit. Printers en publiekscomputers zijn voorlopig niet beschikbaar en er kan niet gekopieerd worden. De bibliotheek heeft tijdelijk ook geen verblijfsfunctie voor het lezen van kranten en tijdschriften en om te studeren."

Bij de ingang en op diverse plekken in het pand staat een desinfecterend middel voor de handen en de vestigingen wordt elke dag grondig schoongemaakt. "Medewerkers zien toe op naleving van de regels in de bibliotheek. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen. Heb je verkoudheids- of griepverschijnselen, volg dan het advies van het RIVM en blijf thuis."

"Door al deze aanpassingen is het allemaal wel een beetje anders. Wij vragen hiervoor begrip. Wat natuurlijk niet veranderd is, is onze uitgebreide collectie boeken en tijdschriften waarvan iedereen weer volop gebruik kan maken."

Openingstijden aangepast
De openingstijden zijn op dit moment aangepast. De bibliotheek in Huizen is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en op woensdag van 12.00 tot 16.00 uur.

"Ook beginnen we met een beperkt aantal bezoekers dat tegelijkertijd in het pand aanwezig mag zijn. Per week bekijken we hoe het gaat en of we al kunnen gaan uitbreiden. We werken met een bewegwijzering om ervoor te zorgen dat iedereen de anderhalve meter bibliotheek veilig kan bezoeken."

Reserveren
Vanaf donderdag is het reserveren ook weer mogelijk via de catalogus op onze website en in de app. Voorlopig kan dat alleen nog in de collectie van de bibliotheek Huizen en Laren. "Het vervoer vanuit andere bibliotheken is nog niet op gang gekomen. Zodra de reservering beschikbaar is krijg je bericht en kan je het materiaal afhalen tijdens de openingstijden."

De Kunstuitleen in de bibliotheek Huizen is ook nog niet geopend. "We hopen dit zo gauw mogelijk weer te kunnen realiseren. Als je vragen hebt over de Kunstuitleen of een afspraak wilt maken met onze kunstuitleenmedewerker stuur dan een mail naar kunstuitleen@bibliotheekhlb.nl.

Meer berichten