Afbeelding
Foto: Bibliotheek hlb

Bezoekers geven bibliotheken een 8 als cijfer

Cultureel

HUIZEN - De bezoekers van de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum geven de bibliotheken een 8 als cijfer. Dit blijkt uit een onderzoek onder 1.000 bezoekers van de bibliotheken in Huizen, Laren en die van Bibliotheek Gooi en Meer. Drie jaar geleden kregen de bibliotheken ook al een 8.

Het onderzoek vond eind 2019 plaats. Via een digitale zuil, die in alle vestigingen stond, konden bezoekers kort en snel hun mening geven over de dienstverlening van de bibliotheek.

Tevreden
De bibliotheekbezoekers zijn over het algemeen tevreden over hun bibliotheek, ruim 30 procent van de deelnemers gaf zijn eigen bibliotheek zelfs een 9 of 10. Reacties van leden: 'breed, met veel meer dan alleen boeken' en 'ik vind het gewoon een fijne bieb, kom er al jaren, service is goed'.

"Een mooi compliment ook voor de medewerkers van de bibliotheken, want over de vriendelijkheid en het meedenken met de klant was het overgrote deel van de respondenten zeer tevreden."

Boekencollectie
Ook konden de lezers aangeven wat zij van de boekencollectie van de bibliotheek vonden en wat zij eventueel misten. Ruim 86 procent was tevreden over het aanbod, grootste voorkeur ging uit naar spannende boeken, literaire romans en informatieve titels.

Een aantal deelnemers aan het onderzoek hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om nog enkele suggesties voor verbeteringen door te geven, bijvoorbeeld op het gebied van het boekenaanbod. De bibliotheken gaan de komende tijd met deze suggesties aan de slag.

Uit de krant

!