In plaats van op de werf, kan zaterdag op de markt een botter bewonderd worden.
In plaats van op de werf, kan zaterdag op de markt een botter bewonderd worden. (Foto: Stichting Huizer Botters)

Heuse botter zaterdag naast het oude postkantoor te zien

  Cultureel

HUIZEN De Stichting Huizer Botters zet zaterdag 20 juni een heuse botter naar de markt. De boot komt naast het oude postkantoor aan de Kerkstraat te liggen. Het is de aftrap van een campagne om vrienden te werven, om zo de klap van het coronavirus op te kunnen vangen.

Op dit moment heeft de stichting vrijwel geen inkomsten meer, terwijl de lasten wel doorlopen. "Gelukkig kan er vanaf 1 juni wel weer op zeer beperkte schaal gevaren worden en dat is hard nodig om het uitdrogen van de schuiten voor te zijn." Ook dit brengt niet veel op.

Publiekscampagne
Daarom start de stichting een grote publiekscampagne om de Huizer bevolking bij het culturele erfgoed te betrekken. Die start zaterdag en duurt tot en met 12 september. De opening vindt zaterdag plaats in het Oude Dorp bij de markt.

Doel is om zo veel mogelijk Vrienden te kunnen werven - dat kan al vanaf € 25 per jaar -, donaties te ontvangen, sponsors te winnen en 3 uur durende vaartochten te verkopen tegen een speciale actieprijs van € 25 per persoon.

Oostermeent
De zaterdag daarop, 27 juni, is de stichting met hetzelfde doel te vinden in de havenkom bij de Oostermeent. Ook nu weer met een botter, maar ook met de jeugdschouw. Die liggen afgemeerd voor de kade.

De zaterdagen daarna is men afwisselend met een kraam te vinden op de markt in het Oude Dorp en winkelcentrum Oostermeent.

Iets bijzonders
"Iedere zaterdag presenteren wij weer iets bijzonders. Verder zullen we op gezette tijden van ons laten horen tot aan het einde van het programma in september." Zie ook huizerbotters.nl.

Meer berichten