Medewerkster Saskia Plomp plaatst het nieuwe certificeringsbord in de vestiging in Laren.
Medewerkster Saskia Plomp plaatst het nieuwe certificeringsbord in de vestiging in Laren. (Foto: Bibliotheek hlb)

Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum voor de 4e keer gecertificeerd

  Cultureel

HUIZEN - De landelijke Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) heeft Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum voor de vierde keer gecertificeerd. De voorgaande audits vonden plaats in 2007, 2012 en 2016.

HUIZEN - De landelijke Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) heeft Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum voor de vierde keer gecertificeerd. De voorgaande audits vonden plaats in 2007, 2012 en 2016.

Volgens de audit voldoet de bibliotheek zeer ruim aan de certificeringsnormen (93%), heeft een groot maatschappelijk effect en is toekomstbestendig. "Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is blij met en trots op deze hernieuwde certificering", laat de organisatie weten. "Uiteraard is dit voor de bibliotheek geen eindpunt: het kan altijd beter en zij blijft openstaan voor suggesties voor verbetering."

Steeds verbeteren
Het landelijke certificeringstraject is bedoeld om openbare bibliotheken te stimuleren tot het maximum te gaan en tot het zichzelf steeds verbeteren. Met het certificaat heeft de bibliotheek opnieuw de bevestiging gekregen de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uit te voeren en aan alle kwaliteitsnormen te voldoen.

Een onafhankelijk auditteam heeft, na uitgebreid vooronderzoek en studie van vele vooraf toegezonden documenten, gesprekken gevoerd met de directie, medewerkers, wethouder en ambtenaar van de gemeente Huizen en met de voorzitter van het bibliotheekbestuur.

Kritische vragen
Ook liepen de auditoren rond in de bibliotheekvestigingen van Huizen en Laren, en stelden de nodige kritische vragen op de werkvloer. Het auditteam keek vooral naar een inhoudelijk meerjarenperspectief: hoe toekomstbestendig is de bibliotheek?

De relatie van de bibliotheek met de gemeenten is van vitale betekenis voor het kunnen uitvoeren van haar taken. Dus werd er ook goed gekeken naar de wisselwerking tussen de bibliotheek en de gemeenten in haar werkgebied en de samenwerking tussen de bibliotheek en haar zeer brede scala aan lokale en regionale samenwerkingspartners.

Complimenteren
Het auditteam zag een robuuste eigentijdse bibliotheek met een goed netwerk. De auditoren schreven onder andere: “Wij complimenteren de organisatie met de wijze waarop zij functioneert en de waardering die zij daarmee bereikt.“

Meer berichten