Keurig op 1,5 meter afstand wordt het nieuwe programma overhandigd aan de burgemeester.
Keurig op 1,5 meter afstand wordt het nieuwe programma overhandigd aan de burgemeester. Foto: Bob Awick

Burgemeester krijgt nieuwe Programma Volksuniversiteit Het Gooi

Cultureel

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer heeft vanmiddag het eerste exemplaar van het programmaboekje van Volksuniversiteit Het Gooi voor het nieuwe seizoen 20-21 in ontvangst genomen. Voorzitter Hanneke Nolten overhandigde hem dit in aanwezigheid van het hele bestuur van de volksuniversiteit.

Het programma biedt meer dan 100 cursussen, lezingen, wandelingen workshops en andere activiteiten. “Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en gedreven docenten is het weer een gevarieerd programma geworden, van taallessen en bridge tot en met koken, schilderen en yoga. Vanwege Corona is veel aandacht besteed aan de veiligheid op ieder van de locaties om er zeker van te zijn dat er altijd afstand gehouden kan worden tussen de cursisten”, liet de voorzitter weten.

Corona
Het is voor iedereen een gecompliceerd half jaar geweest en de Volksuniversiteit vormt daar geen uitzondering op. “Corona is een realiteit waarmee we moeten leren leven. En paradoxaal genoeg is de enige manier om het normale leven weer op te pakken je zo strikt mogelijk aan de veiligheidsvoorschriften te houden. En dat doen we. Veiligheid voorop.”

“Daarmee hopen wij dat ook dit nieuwe jaar de groeiende belangstelling zich voortzet. Een extra bijzonder jaar ook, omdat we inmiddels 75 jaar bestaan. Helaas zit een groot lustrumfeest er niet in, maar we hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om onze huisstijl te vernieuwen met onder andere een nieuw logo en een vernieuwde website.”

Nieuwe lockdown
De Volksuniversiteit realiseert zich dat er natuurlijk nog wel wat onzekerheid is over de toekomst. Daarom is besloten dat in geval van een nieuwe lockdown, waarbij de leslocaties gesloten moeten worden, de resterende lesgelden zonder meer gerestitueerd worden, zodat de cursisten zich met een gerust hart kunnen inschrijven. “Maar natuurlijk hopen we gewoon op een goed en ondanks alles ook gezellig cursusjaar.”

Uit de krant

!