Een repetitie in het Oude Postkantoor aan de Kerkstraat.
Een repetitie in het Oude Postkantoor aan de Kerkstraat. (Foto: Theaterroute Huizen)

Theaterroute Huizen 2020 gaat 14 september dan toch van start

  Cultureel

HUIZEN - De Theaterroute Huizen 2020 gaat na twee keer uitstel door de coronamaatregelen dan toch van start op 14 september en duurt tot en met 19 september. Er zijn nog wat kaartjes verkrijgbaar voor de liefhebber.

“Na rijp beraad en intens overleg met belanghebbende partijen hebben we besloten om de Theaterroute door te laten gaan”, laat Johan Verheij weten.

Veiligheid
“Natuurlijk doen we dit in deze tijden niet zomaar, we nemen de veiligheid van onze gasten en medewerkers uiterst serieus. Daarom houden we ons streng en nauwgezet aan de regels en adviezen, zoals die gesteld zijn door het RIVM en de overheden.”

De afgelopen weken is er door de organisatie keihard gewerkt aan duidelijke protocollen en aanpassingen die hiervoor nodig waren. “Zo hebben we bijvoorbeeld geconstateerd dat de meeste locaties die we voor ogen hadden, niet ruimtelijk genoeg waren om de voorstellingen te spelen met inachtneming van de anderhalve meter maatregel.”

Voorstellingen verplaatst
“Dat betekent dat bijna alle voorstellingen verplaatst zijn naar locaties die ruimte bieden aan een groep, met voldoende afstand tussen de zitplaatsen. Tevens wordt er goed geventileerd en reinigen wij de zitplaatsen grondig, zodra een groep het pand verlaat.”

Ook voor de ontvangst en de eindvoorstelling werd naar een alternatieve locatie gezocht. Deze vinden nu plaats bij Visser Vastgoed Beheer aan de Havenstraat 291. Bovendien vindt een en ander daar in de open lucht plaats. “De balies zijn ruim opgezet met een duidelijke looproute.”

Kaartjes
Al heel veel mensen hadden kaarten gereserveerd en deze zijn gewoon geldig. “Voor de liefhebbers die ook nog willen komen, zijn nog een aantal kaartjes vrij op donderdag en vrijdag. Op maandag zijn er nog heel veel plekken.” Reserveren kan via www.theaterroute-huizen.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de maatregelen die zijn getroffen.

“De horeca wordt dit jaar verzorgd door de ‘Bus van Beus’ met drie uitgiftepunten. Ook dit jaar werken we met muntjes en om groepsvorming te voorkomen, kunnen deze eventueel ook in de voorverkoop worden gekocht. We hebben dus overal naar gekeken om - ondanks alles - ook dit jaar van de Theaterroute weer een bijzondere beleving te maken.”


Johan Verheij geeft aanwijzingen tijden een van de repetities.

Meer berichten