Dit schilderij is gemaakt met de iPad en afgedrukt op acrylglas.
Dit schilderij is gemaakt met de iPad en afgedrukt op acrylglas. (Foto: Henk Storm)

Digitaal schilderij ‘Zomeravondwedstrijd’ siert havenkantoor Stichting Jachthaven Huizen

  Cultureel

HUIZEN - Het digitale schilderij ‘Zomeravondwedstrijd’ siert sinds vrijdag het havenkantoor van de Stichting Jachthaven Huizen. Het werk is gemaakt door Henk Storm uit Huizen, verbonden aan de Gooische Academie.

Hij schilderde het kunstwerk uit frustratie omdat hij deze zomer zijn zeilboot heeft verkocht en hem na ruim vijftig jaar zeilen nu al mist en heeft het aan de jachthaven geschonken.

Op het schilderij zijn de vier boten die Henk in de afgelopen vijftig jaar heeft gehad met elkaar in een wedstrijd verwikkeld. “Tenminste drie van de vier boten, want de trage Westerly Centaur haalde amper nog de finish. Deze boot heb ik daarom als finishschip geschilderd”, zegt hij.

iPad
Het schilderij is op de iPad geschilderd. Alhoewel Henk veel schilderijen in acryl- en olieverf heeft gemaakt, grijpt hij tegenwoordig steeds meer naar de iPad.  Het schilderij in de maat 100 x 75 cm is geprint op acrylglas. “Dit geeft een heel bijzonder effect”, zegt hij.

Hij geeft ook les in het schilderen op de iPad bij de Gooise Academie voor beeldende kunsten in Laren. “Ik schildert meestal met een losse toets en wordt vaak geïnspireerd door de prachtige luchten in combinatie met het water, waarop wij niet voor niets zo trots zijn in ons mooie landje.”

Meer berichten