Foto: Bibliotheek HLB

Kinderboekenweek: terug naar toen in de Bibliotheek

  Cultureel

HUIZEN - Maak een eigen kleitablet of botter, doe mee aan Oudhollandse spelletjes of krijg een lesje zeemanskunst in de bibliotheek Huizen. Tijdens de Kinderboekenweek van woensdag 30 september tot en met zaterdag 10 oktober zijn er diverse activiteiten in de bibliotheek aan Plein 2000.

De jaarlijkse Kinderboekenweek staat in het teken van de tijd van toen. Elke dag zijn er in de bibliotheken in Huizen en Laren speurtochten te doen langs voorwerpen van vroeger. Het Huizer Museum en de Historische Kring Laren hebben de speurtocht samengesteld. De goede oplossing levert een ouderwetse lekkernij op (af te halen bij de balie). Ook zijn er Oudhollandse spellen te doen. 

Woensdag 30 september van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag 2 oktober van 16.00 tot 18.00 uur zijn er ook activiteiten in de bibliotheek in Huizen. Deelname is gratis, aanmelden is gewenst en kan via www.bibliotheekhlb.nl. Op beide dagen is het mogelijk Huizer klederdracht te passen en een lesje zeemanskunsten te krijgen. Daarnaast zijn er kunstworkshops: woensdag een kleitablet maken en vrijdags een botter. Elk half uur start een nieuwe ronde. 

Meer berichten