<p>Een intocht met publiek is dit jaar vanwege corona niet mogelijk.</p>

Een intocht met publiek is dit jaar vanwege corona niet mogelijk.

(Archieffoto: Bob Awick)
corona

Aankomst Sint anders en nu ook bruine-streep-pieten

  Cultureel

HUIZEN - Sinterklaas en de Stichting Intocht Sint Nicolaas Huizen hebben afgelopen weken veel gesproken over de intocht. Door de steeds veranderend coronamaatregelen is deze dit jaar anders dan normaal. Bovendien kan je in Huizen niet alleen meer botterbruine pieten, maar ook bruine-streep-pieten, tegenkomen.

“Dat laatste komt, omdat de pieten elk jaar helpen bij het schilderen van de botters. De botters zijn nodig om de pakjesboot te assisteren. Die kan niet alle pakjes meenemen voor de kinderen in Huizen. Niet alle pieten zijn even netjes, door het geklieder zijn er botterbruine pieten en nu ook bruine-streep-pieten”, legt voorzitter Hans Borremans van de stichting uit.

Niet met groot ontvangst
Hij is blij dat Sinterklaas in deze tijd toch ook naar Huizen komt. “Dat kan helaas niet met een groot ontvangst waarbij de kinderen aan de kant sint en zijn pieten toe staan te zingen. Met zijn allen moeten we voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt.”

Heel veel ideeën zijn er besproken met sint en zijn pieten. Misschien kon hij wel langs de aanloophaven varen, zodat het publiek verspreid zou staan. Hierbij was echter het gevaar dat kinderen mee zouden lopen. Daarnaast werden de coronaregels steeds verscherpt.

Burgemeester
Ook het idee om met een bus en Sinterklaas langs de scholen te gaan, moest vanwege de coronaregels worden afgeblazen. “We hebben nu afgesproken dat sint met één piet naar Huizen komt. Wanneer, dat laat hij op het laatste moment aan ons weten, zodat de burgemeester en zijn vrouw hem in ieder geval kunnen ontvangen.”

Van die gebeurtenis worden foto’s gemaakt en die worden vanaf 14 november om 14.00 uur op de sites van SintinHuizen.nl, HartvanHuizen.nl en WinkelcentrumOostermeent.nl gepubliceerd. “Sinterklaas vindt het heel belangrijk dat alle kinderen in Huizen weten dat hij komt en straks dat hij er is”, aldus Hans Borremans.

Winkelcentra
“Het is ook de bedoeling dat Sinterklaas nog langsgaat bij de winkelcentra Hart van Huizen en Winkelcentrum Oostermeent. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, dat is nog afwachten en maken we nog bekend.” Duidelijk is in ieder geval dat het anders zal zijn dan andere jaren.

Meer berichten