<p>Jarno wist het tot de laatste 10 te schoppen.</p>

Jarno wist het tot de laatste 10 te schoppen.

(Foto: NTR)

Jarno (20) bij 10 finalisten Project Rembrandt

  Cultureel

HUIZEN - Jarno (20) uit Huizen heeft zich gisteren weten te plaatsen bij de laatste tien in het programma Project Rembrandt van de NTR. In het programma wordt gezocht naar de meest getalenteerde amateur kunstschilder in Nederland. Er waren dertig kandidaten.

Jarno studeert Gezondheid en Leven en woont bij zijn ouders. Sinds zijn oudere broer Olaf hem kennis liet maken met verf, canvas en penselen, is Jarno verknocht aan schilderen. Hij doet niets liever en heeft zelfs een tussenjaar genomen om zoveel mogelijk te schilderen en te leren over compositie, kleurgebruik en verhoudingen. Jarno deed samen met zijn broer mee aan aflevering 1, helaas wist zijn broer het niet tot de laatste 10 te schoppen.

Eigen stijl
Iedere aflevering voeren de deelnemers nieuwe opdrachten uit, waarbij ze de grote meesters niet kopiëren en imiteren, maar hun werk erdoor laten inspireren en zo hun eigen stijl ontwikkelen.

Hierbij worden ze gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en kunstenaar & docent Tyas Leeuwerink, die ieder vijf deelnemers onder hun hoede nemen. Jarno zal in het programma begeleid worden door docente Iris. Zij vindt het mooi dat Jarno en zijn broer samen een artistieke reis maken.

Jury
De opdrachten brengen de schildertalenten naar prachtige locaties in Nederland en ontmoetingen met bijzondere figuren. De hierbij gemaakte werken worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door een bijzonder gastjurylid. Samen bepalen ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

Online competitie
De kijkers thuis kunnen op projectrembrandt.nl iedere week de masterclasses uit de serie volgen én deelnemen aan een online competitie. De opdracht voor de wedstrijd is het schilderen van een live geposeerd portret van Sebastiaan Groot, winnaar van het vorige seizoen van Project Rembrandt.

De beste inzendingen maken kans op een plek in de publieksjury in de laatste aflevering waarin de winnaar wordt bepaald van Project Rembrandt. Het programma wordt op zondagavond uitgezonden tot en met 13 december op NTO1 om 20.25 uur.

Meer berichten