Er zijn maatregelen genomen, zodat boeken veilig kunnen worden afgehaald.
Er zijn maatregelen genomen, zodat boeken veilig kunnen worden afgehaald. Archieffoto: Bob Awick

Lezen via bieb verzekerd tijdens de Kerstvakantie

Cultureel

HUIZEN - De bibliotheek is in verband met de inmiddels derde lockdown van dit jaar gesloten tot en met 19 januari. Er zijn diverse manieren om via de bibliotheek toch aan leesvoer te komen voor onder andere de kerstvakantie

“Omdat het lenen van onder andere boeken en films tijdens de feestdagen wel zo prettig is, zal de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum deze service door middel van reserveren handhaven. Er kunnen bibliotheekmaterialen worden gereserveerd en deze reserveringen mogen worden afgehaald”, laat de bibliotheek weten.

Veilig
“Vanzelfsprekend treffen wij de door de RIVM voorgeschreven maatregelen zodat het veilig is de boeken af te komen halen. Klanten kunnen zoeken in onze catalogus op de website en reserveren. Vervolgens krijgen zij bericht wanneer de reservering kan worden opgehaald.”

De bezorgservice voor kwetsbare ouderen blijft overigens van kracht. De informatie hierover is te vinden op: https://www.bibliotheekhlb.nl/actueel/Nieuws/Boekenservicevoorkwestbareouderen.html.

E-books
Het is sowieso mogelijk om via de bibliotheek tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken te lenen voor jong en oud. Ze zijn te lenen via de bibliotheek of de Online Bibliotheek app.

Sinds 16 december is er een speciaal e-book spreekuur, dagelijks van 14.00 -16.00 uur. Klanten kunnen bellen naar 035 5257410 of een email sturen naar info@bibliotheekhlb.nl .

Dagbladen
De dagbladen worden bij een verzorgingshuis in Huizen, Laren en Blaricum langs gebracht. Ook een selectie weektijdschriften van de bibliotheek zullen via Versa Welzijn bij kwetsbaren worden thuis gebracht.

Uit de krant