Mevrouw Jacobs kreeg de Verrassingstas van de bieb thuisgebracht.
Mevrouw Jacobs kreeg de Verrassingstas van de bieb thuisgebracht. Foto's: Bibliohteek hlb

Verrassingstas bieb voor een keer langsgebracht

Cultureel

HUIZEN - Theo van Treeck van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum heeft gisteren op de geleende bakfiets van Buurten met Buren Verrassingstassen van de bibliotheek langsgebracht bij klanten.

“Er worden weer volop Verrassingstassen besteld bij de bibliotheek en om deze mogelijkheid luister bij te zetten heeft de bibliotheek de bakfiets geleend om een aantal klanten de tas te brengen in plaats van deze af te laten halen”, laat hij weten.

Aanvraagformulier
“Mensen kunnen een Verrassingstas met 5 boeken bestellen door het aanvraagformulier op onze website bibliotheekhlb.nl volledig in te vullen en aan te kruisen welk genre de voorkeur heeft. Bibliotheekmedewerkers maken dan een Verrassingstas met 5 boeken klaar voor de klant.”

Met een e-mailbericht worden de leners geïnformeerd wanneer de tas klaarstaat en deze kan worden opgehaald bij de bibliotheek. “De boeken hoeven pas weer worden ingeleverd als zij nieuwe boeken komen ophalen of wanneer de fysieke bibliotheek weer is geopend.”

Verlengd
“De boeken die men thuis heeft, mag men nog even houden. De te-laatgelden worden niet berekend als de bibliotheek gesloten is. Uiteraard kunnen boeken in dat geval ook altijd nog online of via de Wise app worden verlengd.”

Ook de heer Vreeswijk kreeg de tas aan huis afgeleverd.

Uit de krant