De zeepunter die nodig moet worden opgeknapt.
De zeepunter die nodig moet worden opgeknapt. Foto: Stichting Huizer Botters

Boterkoeken voor herstel boot Bramzijgers

Cultureel

HUIZEN - Jasper van ‘t Veer (13) gaat zijn boterkoekenactie weer oppakken. Eerder bakte de jongen al voor 1.100 euro bij elkaar om een zeepunter op te kunnen knappen voor de Bramzijgers, de jongerenafdeling van de Stichting Huizer Botters.

Door teveel bestellingen moest Jasper stoppen en nu gaat hij in de voorjaarsvakantie, samen met de ander Bramzijgers, boterkoeken bakken en langs brengen bij klanten in Huizen.

“We hebben het geld hard nodig omdat onze zeepunter op te knappen zodat we er ermee kunnen gaan varen”, aldus Jasper. De boterkoeken kosten 7,50 euro en zijn tot en met vrijdag besteld worden via www.huizerbotters.nl.

Restauratie
Stichting Huizer Botters hoopt dat na de lockdown de restauratie kan beginnen. “We willen in maart beginnen maar door de coronamaatregelen blijft dat onzeker”, vertelt walschipper Ricardo Nieuwhof. “Er zijn al 96 boterkoeken besteld en we hopen natuurlijk op nog veel meer. De jongeren hoeven zich dus niet te vervelen.”

“Naast de heerlijke boterkoeken zijn er ook leuke prijzen te winnen voor wie een bestelling doet. De hoofdprijs is een bottertochtje voor twee personen en met de andere prijzen zijn de jongens nog bezig.”

Uit de krant