Henk Wiesenekker overhandigt het boek aan burgemeester Niek Meijer.
Henk Wiesenekker overhandigt het boek aan burgemeester Niek Meijer. Foto: Henk Wiesenekker

Burgemeester verheugd met eerste exemplaar ‘De Nijl bij nacht’

Cultureel

HUIZEN - Henk Wiesenekker overhandigde vorige week dinsdag het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek ‘De Nijl bij nacht’ aan burgemeester Niek Meijer.

In een geanimeerd gesprek vertelde Henk, dat het boek een samengestelde bundel is van verhalen, reisverhalen, columns en gedichten. Een groot aantal van de verhalen en columns zijn al eerder gepubliceerd in diverse kranten.

De burgemeester was zeer geïnteresseerd in de Huizer verhalen en de columns, omdat hij daardoor op een andere manier zicht kreeg op de geschiedenis van Huizen. De columns ‘Sail’ en ‘Echte BOA’s wurgen niet’ trokken direct zijn aandacht. Opmerkelijk is, dat beide onderwerpen nog steeds actueel zijn.

Bottervloot
Als Huizer schrijver is Henk Wiesenekker zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van Huizen en hoe de bevolking van Huizen door de eeuwen heen samengesteld is. Ook de opkomst en ondergang van de bottervloot boeit hem zeer. Het is de bedoeling dat hij over dit onderwerp een roman gaat schrijven.

‘De Nijl bij nacht’ is dus niet de laatst pennenvrucht van Wiesenekker. Momenteel is hij bezig met de research voor zijn vijfde boek: “OP DRUK,” een medische thriller.

Uit de krant