Het Huizer Museum aan de Achterbaan zit al tijden krap in zijn jasje.
Het Huizer Museum aan de Achterbaan zit al tijden krap in zijn jasje. Foto: Carin van den Berg

Start onderzoek vergroten en verplaatsen Huizer Museum

Cultureel

HUIZEN - De gemeente en het Huizer Museum willen weten of het vergroten en het verplaatsen van het Huizer Museum haalbaar is.

In opdracht van de gemeente Huizen gaan de bureaus TwynstraGudde en Experience Experts (XPEX) hier onderzoek naar verrichten. Zij doen dat in nauwe samenwerking met het Huizer Museum en de gemeente.

Uitbreiden
Het Huizer Museum is sinds 1995 aan de Achterbaan gevestigd. Het museum heeft aangegeven graag te willen uitbreiden, zowel in taken als in vierkante meters.

Het Huizer Museum wil haar rol als drager van het Huizer en Goois sociaal cultureel erfgoed uitbreiden. Een ruimer gebouw op een andere locatie heeft hierbij de voorkeur.

Nieuw concept
Het onderzoek richt zich in eerste instantie op het ontwikkelen van een nieuw concept voor het Huizer Museum. Als het gewenste concept is ontwikkeld, wordt bekeken hoe dit concept zich vertaalt naar een gebouw en welke financiën hiervoor nodig zijn.

Wethouder Marlous Verbeek vindt het goed dat de haalbaarheid van het vergroten en het verplaatsen van het museum wordt onderzocht. “Die kennis hebben we nodig om goede afwegingen te kunnen maken.”

Goede samenwerking
Kees Teeuwissen, voorzitter van het Huizer Museum: “Fijn dat het onderzoek nu van start gaat. We kijken uit naar een goede samenwerking en een mooi rapport.”

Het totale onderzoek is naar verwachting in de zomer van 2021 afgerond. De resultaten worden door het college aan de gemeenteraad aangeboden.

Uit de krant