Afbeelding

Kunstenaar Ivan Mijatovic is dringend op zoek naar nieuwe en betaalbare atelierruimte

Cultureel

Kunstenaar Ivan Mijatovic heeft een atelier en lesruimte aan de Jan van Galenstraat 35 in Huizen. De gemeente heeft nu kenbaar gemaakt dat Ivan vanaf januari 2022 uit het gebouw moet.

De plek van de voormalige kleuterschool wordt een woningbouwlocatie met het idee om daar betaalbare appartementen te bouwen voor ouderen. Ivan huurt van de gemeente een atelierruimte voor schilderen en om les te geven. Omdat Ivan een eenmanszaak heeft, en geen maatschappelijke organisatie is die ook in het gebouw zitten, krijgt hij geen hulp van de gemeente om een nieuwe ruimte te vinden. 

Bijna geen inkomsten

“Door de coronamaatregelen kunnen de schilder- en tekenlessen niet doorgaan en heeft Ivan bijna geen inkomsten meer. “En dan krijg je ook nog te horen dat je uit je atelier moet. Dat was voor mij echt schrikken. Ik ben nu dus op zoek naar een zeer betaalbare ruimte. Het hoeft niet groot te zijn, als het maar een opslag heeft voor mijn schilderijen en dat ik les kan geven aan zes cursisten.”

Wie een atelierruimte beschikbaar heeft, kan contact opnemen met Ivan via 06-463 47 008 of door een mail te sturen naar i.mijat@hotmail.com. Wie schilder- of tekenlessen wil volgen bij Ivan, als het weer kan, kan zich het hele jaar inschrijven via www.ivanmart.eu.

Uit de krant