Op donderdag en zondag doet de fietsboot ook Huizen aan.
Op donderdag en zondag doet de fietsboot ook Huizen aan. Archieffoto: Bob Awick

Eemlijn gaat met ingang van 1 mei weer varen

Cultureel

HUIZEN - Fietsboot Eemlijn gaat varen. De regering versoepelt de maatregelen rond het coronavirus en de fietsboot Eemlijn gooit direct de trossen los. De eerste vaart van dit seizoen is op zaterdag 1 mei. Op de route van 2 mei wordt Huizen ook weer aangedaan.

Al eerder maakte men vanuit de fietsboot Eemlijn bekend solidair te zijn met de horecaondernemers. Zolang de terrassen nog niet open zouden gaan zou ook de boot aan de wal blijven.

Wat beperkingen
Nu de terrassen weer open mogen gaat ook de fietsboot Eemlijn varen zij het onder wat beperkingen. Ook de catering aan boord zal, net als bij de terrassen, pas vanaf 12.00 uur open zijn.

Verder is het verplicht om een mondkapje te dragen bij alle verplaatsingen aan boord. Op de zitplaatsen op het bovendek is een mondkapje niet meer verplicht. Bij ziekteverschijnselen krijgt men geen toegang tot de boot.

Plaatsen reserveren
Voor het eerst is het dit seizoen mogelijk om, via de website eemlijn.nl van fietsboot Eemlijn plaatsen te reserveren. Gezien het beperkte aantal van maximaal 30 passagiers is het verstandig om hiervan gebruik te maken.

Veranderen de regels, dan zal de fietsboot Eemlijn haar beleid weer tegen het licht houden.

Uit de krant