Met een plons bubbels werd de boot 'Bestevaer' gedoopt.
Met een plons bubbels werd de boot 'Bestevaer' gedoopt. Foto: Foto's: Stichting Huizer Botters

Stichting Huizer Botters doopt nieuwe boot Bramzijgers

Cultureel

HUIZEN - De Stichting Huizer Botters heeft afgelopen zaterdag de nieustwe aanwinst, een punter voor de Bramzijgers, gedoopt met de naam ‘Bestevaer’. De boot heeft het nummer HZ277 gekregen.

De doop vond plaats op de vrijwilligersdag met een een sierlijke stroom bubbeltjes door Jitske Cramer van den Bogaart, de de jongste aanwinst van de stichting.  Jitske is de kleindochter van een van onze zeer gulle sponsoren die het Bestevaerfonds beheert.

Klassieke wijze
“Vol trots en plezier stond een deel van de Bramzijgers opgelijnd op de schuit om mee te maken dat op klassieke wijze de punter werd gedoopt en daarmee van een naam en een HZ codering voorzien”, aldus de stichting.

“Omdat onze jeugdafdeling het laatste jaar zo ontzettend gegroeid is en nu 18 jongeren telt, was het dringen geblazen op de schouw en moesten er af en toe ook Bramzijgers op de kade achterblijven. Mede dankzij het doorslaande succes van de door Jasper van ‘t Veer bedachte ‘Boterkoekenactie’ kon dit schip worden aangeschaft.”

Jeugd
De Stichting Huizer Botters verheugt zich in toenemende belangstelling van de jeugd. “Het is belangrijk om kennis en kunde in de toekomst aan een volgende generatie te kunnen overdragen.”

Met deze aanwinst telt de vloot van de stichting nu zes schepen. De vier botters HZ1, HZ45, HZ92 en HZ108, de schouw HZ274 en de punter HZ277.

Beperkt gevaren
“Er mag nu weer beperkt gevaren worden. Mensen kunnen zich op de website www.huizerbotters.nl inschrijven voor een opstaptocht op woensdagavond, vrijdagavond en zaterdagmiddag of zelf een botter met bemanning huren.”


Uit de krant