Vorig jaar was er een online versie van de Huizer Havendag. Dit jaar gaat het evenement helemaal niet door vanwege de coronamaatregelen.
Vorig jaar was er een online versie van de Huizer Havendag. Dit jaar gaat het evenement helemaal niet door vanwege de coronamaatregelen. Foto: Stichting Huizer Havendagen

Huizer Havendag gaat dit jaar niet door

Cultureel

HUIZEN - De Stichting Huizer Havendagen heeft besloten de Huizer Havendag van 28 augustus niet door te laten gaan. Inmiddels zijn betrokkenen hiervan op de hoogte gesteld.

“Hoewel heel Nederland uitkijkt naar de te verwachten versoepelingen van de Covid-19 maatregelen, hebben wij voor de vergunningverlening per 8 juni toch te maken met de huidige regels”, licht voorzitter Emile van Waegeningh toe.

Maatregelen
“Denk hierbij aan een verplichte 1,5 meter afstand op onze braderie met maximaal 500 bezoekers. Voor meer bezoekers waren de volgende maatregelen noodzakelijk: een toegangscontrole, sneltest en het afsluiten van het terrein waar het evenement plaatsvindt.”

“Als Stichting Huizer Havendag, met vijf bestuursleden en een aantal vrijwilligers, ontbreekt het ons helaas aan de middelen en mankracht om bovenstaande überhaupt uit te voeren. Op dit moment is het bovendien nog onduidelijk wanneer welke stappen in de versoepeling door de overheid doorgevoerd worden.”

Geen tijd meer
“Als organisator van de Huizer Havendag, die op eind augustus gepland staat, hebben wij geen tijd meer om op die volgende stappen te wachten. We hebben helaas daarom moeten besluiten de Huizer Havendag voor dit jaar af te gelasten.”

“Aan het begin van het 4e kwartaal van dit jaar zullen wij als bestuur van de Stichting Huizer Havendag een besluit nemen ten aanzien van een geschikte datum voor 2022.” Dan hoopt de stichting dat er echt geen sprake meer is van coronamaatregelen, zodat een evenement veilig kan worden georganiseerd.

Ondoenlijk
“Het is nu echt ondoenlijk. Het evenement kan doorgaans zeker rekenen op 10.000 bezoekers. Om dan het terrein af te zetten en te checken of iedereen wel aan de eisen voldoet om het terrein op te kunnen is eenvoudigweg niet te doen.”

“We hebben nog wel gekeken of er wellicht extra middelen waren bij de gemeente via het Rijk, maar dat is niet het geval. Daarom hebben we de knoop doorgehakt om het evenement voor dit jaar af te gelasten. Jammer, maar het is niet anders.”

Uit de krant