Talen leren? Dat kan bij de Volksuniversiteit Het Gooi.
Talen leren? Dat kan bij de Volksuniversiteit Het Gooi. Foto: Volksuniversiteit

Gefuseerde Volksuniversiteit Het Gooi komt nu met dubbeldik programma

Cultureel

HUIZEN - Na bijna anderhalf jaar gaat de Volksuniversiteit weer van start. En hoe! Door de fusie wordt het programma nu van Eemnes tot Naarden/Bussum uitgerold. Daardoor zijn er nóg meer activiteiten mogelijk en soms worden dezelfde cursussen op twee verschillende plaatsen gegeven. 

“We vinden het belangrijk dat alles wat je wilt leren goed en laagdrempelig is en praktisch om de hoek plaatsvindt”, zegt John Gardner, de kersverse voorzitter van de ‘nieuwe’ Volksuniversiteit Het Gooi. 

Veelzijdig en laagdrempelig
“Met trots presenteren we een veelzijdig programma vol lezingen, workshops, cursussen en wandelingen. Er is aandacht voor de Klassieken en de Kunst, voor Filosofie en Persoonlijke Ontwikkeling, we leren meer over duurzaamheid en ons watererfgoed. Naast inspanning is er ook ontspanning en vooral de mogelijkheid om je eigen creativiteit en talent te ontwikkelen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Keus genoeg in creatieve cursussen. Foto: Volksuniversiteit.

Talen zijn een vaste waarde bij de Volksuniversiteit. We gaan er straks weer op uit, de grens over. Daarvoor biedt de Volksuniversiteit 46 cursussen in tien talen; voor beginners maar óók voor diegenen die op topniveau in een vreemde taal willen converseren. Veel cursisten hebben vragen, daarom organiseert de Volksuniversiteit de Talen Inloopdagen In Eemnes, Laren en Bussum. Hier kan men de docenten ontmoeten en advies krijgen op welk niveau het beste kan worden ingestapt. De Talen Inloopdagen vinden plaats op: zaterdag 2 oktober 10.30 tot 12.00 uur in Bibliotheek Bussum en van  10.30 tot 12.00 uur in het Brinkhuis Laren en op woensdag 6 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in het Huis van Eemnes.

“Ook onze Bridge Academie en - voor velen nieuw - de Muziek Academie bieden een prachtig programma. Speciaal ter gelegenheid van het samengaan van de twee volksuniversiteiten hebben we een aantal lezingen en rondleidingen op het programma gezet om in te zoomen op de geschiedenis en schoonheid van onze eigen dorpen: Het Rondje Gooi en Eem”, besluit de enthousiaste voorzitter. 

Alles over programma en data en tijden is te vinden op de website www.volksuniversiteithetgooi.nl.

Uit de krant