De burgemeesters toosten op de VU Het Gooi. V.l.n.r.: Nanning Mol, Joan de Zwart-Bloch, Han ter Heegde, Roland van Benthem en Niek Meijer.
De burgemeesters toosten op de VU Het Gooi. V.l.n.r.: Nanning Mol, Joan de Zwart-Bloch, Han ter Heegde, Roland van Benthem en Niek Meijer. Foto: VU Het Gooi

Nieuwe seizoen gefuseerde Volksuniversiteit Het Gooi feestelijk van start

Cultureel

REGIO - Het nieuwe seizoen van de gefuseerde Volksuniversiteit (VU) Het Gooi is vrijdagavond in het Brinkhuis in Laren - de plek waar de VU kantoor houdt - feestelijk van start gegaan.

Ook werd nog stilgestaan bij het 100-jarig bestaan van VU Naarden-Bussum en het 75-jarige jubileum van VU Het Gooi (Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen). De bijeenkomst was extra bijzonder door de aanwezigheid van alle vijf burgemeesters van de deelnemende regiogemeenten. Zij brachten met elkaar een toost uit op de geslaagde fusie én op het succes van het nieuwe programma van de Volksuniversiteit.

Ruggengraat

‘Er is nog zoveel leuks te leren!’ luidt het regionale VU-motto. Volksuniversiteit Het Gooi biedt daarom meer dan 220 cursussen, lezingen, workshops en excursies aan. Ooit is deze instelling ontstaan om mensen wegwijs te maken in vreemde talen. Dat is niet veranderd, want het aanbod aan talencursussen (Chinees, Spaans, Italiaans, Portugees, Engels, Duits, Frans en zelfs Dutch for Non-Dutch) is de ruggengraat van de Volksuniversiteit. Maar er is meer. Veel meer. Zoals schilderen, beeldhouwen, yoga, de klassieken, kunst & cultuur, koken, persoonlijke ontwikkeling én ontspanning. Zo is dit seizoen, om de karakteristieken van onze eigen dorpen beter te leren kennen, ‘het rondje Gooi en Eem’ opgenomen in het programma, met lezingen en rondleidingen in elke plaats.

Alles over het programma is te vinden op de website. Maar bij vragen kan men ook terecht in het kantoor van de Volksuniversiteit, nu gevestigd in Het Brinkhuis in Laren. Een toplocatie waar het bruist, aldus vicevoorzitter Hanneke Nolten. De bijeenkomst werd afgesloten met een swingend mini-concert van Tico Pierhagen en zijn jazzcombo Aguabajo. Zij lieten een spannende fusie horen van westerse jazz en Colombiaanse traditionele muziek. 

Uit de krant