The Pride trapte de marathon in Huizen af.
The Pride trapte de marathon in Huizen af. Foto: Bob Awick

Huizen danst mee voor het Longfonds in langste dansspektakel ooit

Cultureel

HUIZEN - De vijftig uur durende VriendenLoterij Dansmarathon voor Longfonds is gisteren gestart. Ook dansers uit Huizen deden mee aan het evenement, dat door SBS6 wordt uitgezonden.

Non stop wordt er door het hele land gedanst om aandacht te vragen voor longziekten en longonderzoek. Het hoofdevenement vindt plaats in Breda waar honderd koppels tegen elkaar zullen dansen. Het laatste koppel op de dansvloer wint een geldprijs.

Live
Dit evenement wordt live uitgezonden op SBS6, waarbij door cameraploegen uitstapjes worden gemaakt naar mini-dansmarathons door het hele land. Gisterenavond was er ook een in Huizen in het gebouw van The Pride.

Dynamic Arts Dance Academy, The Golden Oldies, De Gooische Dansschool, en The Pride deden hier aan mee. Samen lieten zij van 20.00 tot 23.00 uur drie uur lang een bonte mix aan dansstijlen laten zien. Wethouder Marlous Verbeek opende het dansspektakel.

Gezellig
“Het was heel erg gezellig en vooral mooi om verschillende generaties bij elkaar te zien met verschillende dansstijlen met allemaal een liefde voor dans”, laat Kim Tawjoeram van Dynamic Arts Danze Academy weten.

“Jong, oud, stijldance, breakdance. Iedereen was echt aan het genieten van elkaars optreden. Van te voren wisten we niet wat we moesten verwachten, maar het was erg geslaagd.” De deelnemende organisaties gaan kijken of ze er in de toekomst een vervolg aan kunnen geven. “Wellicht is het een start van een nieuw evenement in Huizen.”

Uit de krant