Het trio Arioso.
Het trio Arioso. Foto: de Engel

Concert Trio Arioso in de Engel

Cultureel

HUIZEN - Trio Arioso geeft 19 november in de Engel een concert. Het trio bestaat uit Kees Hilhorst, viool, Detmar Leertouwer, cello en Jasper Bon, piano.

Op het programma staan het Pianotrio opus 1 nummer 1 van Ludwig van Beethoven, het trio in Bes van Mozart en het pianotrio nummer 4 van Jasper Bon.

Arioso trio
Het Arioso trio werd in 1989 opgericht door Kees Hilhorst en Jasper Bon en gaf veel concerten op podia in Nederland. Daarbij speelde het trio met diverse cellisten samen. Momenteel werken zij met de cellist Detmar Leertouwer.

Alle drie de leden spelen ook in het Ensemble Ruspoli, een ensemble dat vooral moderne muziek uitvoert.

Repertoire
Het Trio Arioso heeft enkele hoogtepunten uit de muziekliteratuur op het repertoire staan zoals trio’s van Haydn, Mozart, Beethoven, Brahms en Schubert, maar ook enkele onbekende trio’s van de Nederlandse componisten.

Dit keer staat op het programma Trio nummer 4, dat is opgedragen aan Kees Hilhorst. Het is gebaseerd op thema’s uit ‘Drunt in der Lobau’, een Weens lied uit 1922.

Kaarten
Het concert wordt gegeven in het kerkje de Engel aan de César Francklaan 13. Aanvang is 20.15 uur. De toegang bedraagt 15 euro en kaarten zijn vanaf 19.45 uur verkrijgbaar aan de zaal.

Uit de krant