Het Nieuwjaarsconcert van Prinses Irene in 2018.
Het Nieuwjaarsconcert van Prinses Irene in 2018. Foto: Prinses Irene

Wederom geen Nieuwjaarsconcert van Prinses Irene

zo 5 dec 2021, 14:14 Cultureel 0 keer gelezen

HUIZEN - De repetities van Muziekvereniging Prinses Irene kunnen door de ingang van de zogenoemde ‘avondlockdown’ na 17.00 uur in ieder geval tot 20 december niet meer doorgaan. Als gevolg hiervan kunnen de geplande concerten van 11 december en 1 januari niet doorgaan.

Het Nieuwjaarsconcert op 1 januari ging dit jaar ook al niet door vanwege de pandemie. Toch heerste er bij de start van het nieuwe seizoen in de tweede helft van 2021 een optimistische instelling bij de muziekvereniging. 

De eerste repetitie na een jubileumseizoen zonder concerten en andere festiviteiten was gericht op de ‘eerstvolgende stip aan de horizon’: het concert op 13 november in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Deze moest echter ook door Prinses Irene afgelast worden. 

Afwachting
Wat nu wél door lijkt te kunnen gaan, zijn de één op één lessen van de muziekvereniging. Hierbij wordt wel de anderhalve meter afstand in acht genomen. Alle docenten en leerlingen van 18 jaar of ouder moet een coronatoegangsbewijs kunnen tonen.

De vereniging hoopt de komende week meer duidelijkheid te krijgen over of de lessen ook in deze vorm door mogen gaan. Prinses Irene wacht hiervoor de adviezen van KNMO en de gemeente Huizen af.

Uit de krant