Via de Kerststallenroute Huizen licht verspreiden en inwoners verbinden.
Via de Kerststallenroute Huizen licht verspreiden en inwoners verbinden. Foto: Pixabay

Kerststallen gezocht voor eerste Kerststallenroute Huizen

za 4 dec 2021, 16:37 Cultureel 0 keer gelezen

HUIZEN - Om het Licht te laten schijnen wordt de eerste editie van de Kerststallenroute Huizen georganiseerd. Het betreft een wandelroute door verschillende wijken langs kerststallen, een kersttafereel, schilderij of kinderkerststal. Initiatiefnemers hopen zo licht te brengen in de wijken en bewoners met elkaar te verbinden. 

Aan Huizers wordt gevraagd een kerststal in de voortuin, onder de carport of achter het raam te zetten. Inmiddels hebben er al meerdere inwoners zich hiervoor aangemeld. Hoe meer deelnemers, hoe leuker het is voor de wandelaar of fietser.

Coronaproof
De Kerststallenroute in Baarn, die al zo’n 25 jaar bestaat, diende als inspiratie. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er minder activiteiten worden georganiseerd, maar deze route kan veilig door iedereen op een voor hen gelegen moment worden gelopen.

Deelnemers die een kerststal willen etaleren in of om hun woning, kunnen zich tot 11 december aanmelden met vermelding van straatnaam en huisnummer via kerstnieuwekerk@hervormdhuizen.nl.

Plattegrond
De kerststal wordt dan als lichtpuntje op de plattegrond van Huizen aangemerkt zodat deelnemers weten welke route zij kunnen lopen of fietsen. De naam van de bewoner van het desbetreffende huis, wordt niet vermeld.

Wie langs de kerststallen wil wandelen of fietsen, vindt actuele informatie op Facebook en Instagram. Zoek op Kerststallenroute Huizen.

Uit de krant