De Matthäus Passion Huizen in tijden dat er wel een uitvoering mogelijk was.
De Matthäus Passion Huizen in tijden dat er wel een uitvoering mogelijk was. Foto: Bob Awick

Voor derde keer geen Matthäus Passion Huizen

Cultureel

HUIZEN - Stichting Matthäus Passion Huizen heeft na de laatste persconferentie betreffende de coronamaatregelen besloten om de uitvoering van 13 april 2022 niet door te laten gaan. 

Het bestuur van de stichting laat haar verantwoordelijkheid voor de zangers en de bezoekers zwaar wegen. De repetities zouden half januari beginnen en er is alle reden om aan te nemen dat dat vanwege de pandemie niet mogelijk zal zijn. 

Er is gezocht naar een alternatief waarbij de repetities een maand later zouden kunnen beginnen, maar vanwege de ernst van de situatie ziet het bestuur daar uiteindelijk ook geen mogelijkheid toe. Voor de derde keer op rij kan de uitvoering daarom niet doorgaan.

Blijven uitzien
De stichting dankt de vele begunstigers die ook voor de uitvoering van 2022 zijn benaderd evenals de vele organisaties en personen die met de stichting hebben meegedacht.

“Samen blijven we uitzien naar nieuwe tijden en nieuwe mogelijkheden. Opgeven is voor dit moment niet aan de orde. Passie verbindt, dwars door de teleurstellingen heen”, aldus het bestuur.

Kaartje
De stichting vestigt haar hoop op 2023. Voor degenen die al een kaartje hadden voor 2020 en dit nog niet hebben gedoneerd aan de stichting, volgt nog een nadere mededeling via de digitale weg.

Voor meer informatie www.matthauspassionhuizen.nl.

Uit de krant