Een eerder bezoek van wethouder Verbeek aan theater Studio Bakboord
Een eerder bezoek van wethouder Verbeek aan theater Studio Bakboord Foto: Ontwaakt

Nu geen middelen beschikbaar voor verbouwing theater Ontwaakt

Cultureel

HUIZEN - Toneelvereniging Ontwaakt lichtte tijdens de raadsvergadering van 30 november 2021 de verbouwingsplannen voor uitbreiding van hun theater toe.

Dit werd gevolgd door een ambtelijk gesprek over deze plannen op donderdag 2 december. Zoals beloofd heeft wethouder Marous Verbeek de gemeenteraad middels een memo op de hoogte gesteld van het verloop van het gesprek.

‘Om te kunnen verbouwen, is tweeledige toestemming van de gemeente nodig: als eigenaar van het pand en via de procedure van de omgevingsvergunning’, laat zij daarin weten. 

Verbouwing
‘Ontwaakt heeft een verzoek ingediend bij de gemeente voor de bekostiging van de verbouwing. Vanwege de huidige financiële situatie van de gemeente, zijn er voor 2022 geen middelen beschikbaar.’

‘De subsidie van € 3.300, - per jaar die nu beschikbaar is voor het eventuele gebruik van een externe zaal, kan niet worden ingezet voor de verbouwing en is niet toereikend.’ Wel wil de gemeente graag meedenken over alternatieve financieringsmogelijkheden.

Budgetrecht
Ontwaakt is gewezen op het budgetrecht van de gemeenteraad. Het gebouw van Ontwaakt maakt onderdeel uit van een onderzoek naar de mogelijkheden voor verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed.’

Wat de gemeente betreft kan Ontwaakt het pand voor de lange termijn blijven gebruiken. Voor Ontwaakt is dit belangrijk om te weten in verband met de gewenste investering in de verbouwing. 

Mogelijkheden
‘Er zijn met de toneelvereniging al inventariserende gesprekken gevoerd over de mogelijkheden. Meerdere panden worden meegenomen in dit onderzoek. De resultaten van het onderzoek zullen naar verwachting in juli aan de raad worden aangeboden.’

Uit de krant