Voorzitter Frans Bianchi (l) en Nol van Bennekom overhandigen het boek aan wethouder Marlous Verbeek.
Voorzitter Frans Bianchi (l) en Nol van Bennekom overhandigen het boek aan wethouder Marlous Verbeek. Foto: St. Kunst en Cultuur Huizen

Wethouder Verbeek krijgt Ramblersboek

Cultureel

HUIZEN - Het was al een paar keer uitgesteld wegens Corona maar vandaag kwam het er toch van. De Huizer cultuurwethouder Marlous Verbeek kreeg dan toch de tweede en aangepaste druk van het Ramblersboek 'Maarrr… wij komen terug'.

Het mag dan niet het eerste exemplaar zijn geweest, want het is al een tijdje op de markt, maar de wethouder was er wel heel blij mee.

Zij kreeg het boek in het gemeentehuis uit handen van redacteur Nol van Bennekom in het bijzijn van de Huizense uitgever, voorzitter Frans Bianchi van de Stichting Kunst en Cultuur Huizen.

Manuscript
Op de foto houdt Nol van Bennekom ook het oorspronkelijke gestencilde manuscript vast, waaruit het rijk geïllustreerde werk uiteindelijk zou ontstaan.

Oprichter Theo Uden Masman van het beroemde VARA radio-orkest The Ramblers schreef het boek over de eerste jaren van The Ramblers in de Hongerwinter van 1944-1945, maar het lukte hem niet om het uitgegeven te krijgen. De Huizer kunststichting deed dat wel, 75 jaar nadat het was geschreven.

Relatie met Huizen
Theo Uden Masman overleed in 1965, 64 jaar oud. De relatie met Huizen is dat de huidige orkestleider van The Ramblers Cees Kranenburg er woont en dat ook de Stichting The Ramblers er gevestigd is, evenals de Stichting Kunst en Cultuur Huizen.

Uit de krant