Het ART Ensemble treedt op met van links naar rechts: Karin Jochems, Laura Hölzenspies en Margreet Niks.
Het ART Ensemble treedt op met van links naar rechts: Karin Jochems, Laura Hölzenspies en Margreet Niks. Foto: Hanspeter Spannring

Poëzieavond met uitreiking award Stichting Kunst en Cultuur Huizen

Cultureel

HUIZEN - De jaarlijkse Poëzieavond van Stichting Kunst en Cultuur Huizen wordt dit jaar gehouden op woensdag 2 maart in theater De Boerderij aan de Hellingstraat 9.

Omroep-icoon Maartje van Weegen presenteert de avond weer en de organisatoren hebben een gevarieerd programma samengesteld.

Muzikaal hoogtepunt
“Het muzikaal hoogtepunt is een speciaal voor de gelegenheid samengesteld repertoire van het klassieke ART Ensemble”, meldt Stichting Kunst en Cultuur. “Dit trio bestaat uit Margreet Niks, Karin Jochems en Laura Hölzenspies.”

Bovendien wordt wederom de aanstekelijke ‘Poëzie- en Muziek Kwis’ van Thom Schuitemaker van Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en Nol van Bennekom van de Stichting Kunst en Cultuur gehouden.

Gedichtenvertaalwedstrijd
De deskundige jury van de Gedichtenvertaalwedstrijd zal de winnaar bekend maken bij monde van voorzitter emeritus hoogleraar dr. Henk Aertsen.

De andere leden van de jury zijn Petra Kos, lerares Engels aan het Erfgooiers College in Huizen, en Sally den Hartog, lerares Engels aan het Willem de Zwijger College in Bussum.

Hoofdprijs
“De hoofdprijs is een speciaal voor deze aflevering vervaardigd kunstwerk van de Huizer kunstenaar Lenie Bos”, vertelt de organisatie.

“Het is een zogenoemde ‘gewassen pentekening’, gemaakt met inkt en met enkele streken van een penseel en verdunde inkt.”

Award
Tevens zal de Kunst en Cultuur Huizen Award worden uitgereikt aan iemand die zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt in en voor Huizen. Beide prijzen worden uitgereikt door wethouder van cultuur Marlous Verbeek.

“Normaliter valt de avond samen met de Poëzieweek Nederland Vlaanderen in januari, maar dit jaar dus even niet”, legt de stichting tot slot uit. “Zoals bij vrijwel alles gooide corona ook hier roet in het eten.”

Nog nooit zoveel
Desondanks de coronacrisis, hebben nog nooit zoveel deelnemers meegedaan aan de Gedichtenvertaalwedstrijd - onderdeel van de Poëzieavond. De organisatie heeft 150 vertalingen binnengekregen, waarvan 15 afkomstig uit België.

Gezien de beperkte ruimte in De Boerderij is het noodzakelijk dat bezoekers zich van tevoren per e-mail aanmelden via kunstencultuurhuizen@gmail.com.

Uit de krant